Superblog

Descoperă femeile girafă

De când am început să călătoresc prin destinații exotice am fost fascinată de frumusețea femeilor de prin locurile în care am ajuns.

Mi-a plăcut să aflu mai multe despre femeile din locurile respective și viața lor, despre secretele lor de frumusețe și ritualurile lor de ingrijire.

Sunt fascinată de tot ce înseamnă frumusețea femeii peste tot în lume.

În felul acesta mi-am dat seama că femeile din Asia și-ar dori să aibă pielea cât mai albă și ochii cât mai rotunzi, femeile din Europa își doresc tot timpul pielea cât mai bronzată și creolă iar aceste exemple pot continua.

Dar ceva legat de femeile dintr-un îndepărtat colț de lume mi-a atras atenția, m-a intigrat și m-a pus pe gânduri.

Femeile cu gât de girafă, sau frumusețea se măsoară în cât de lung ai gâtul.

Există un trib în Myanmar unde femeile au în jurul gâtului câteva cercuri metalice care au rolul de a alungi cât mai mult gâtul purtătoarei.

În felul acesta femeia care reușete să aibă cât mai multe cercuri în jurul gâtul este considerată cea mai feminină din trib și are cele mai bune șanse la căsătorie.

Fiindcă nu știu încă toate detaliile și informațiile despre acest trib, mi-ar face o mare plăcere să merg într-o vacanță în Myanmar o destinație mai puțin cunoscută care și-a deschis de puțin timp porțile pentru turiști.

Atunci când alegi să mergi în destinații speciale nu este chiar așa ușor să îți alcătuiești tu singur traseul și să te ocupi de tot.

De accea cred că este mai bine să las această treabă în mâna specialiștilor.

Prietenii mei de la CND Vacanțe speciale nu au fost deloc indimidați de ideea mea de a descoperi noi civilizații și mi-au căutat cele mai bune trasee pe unde m-aș putea plimba și unde aș putea obține cât mai multe informații despre acest trib.

Fiindcă sunt experți în a organiza cele mai bune tururi de călătorie către destinatii speciale pentru vacante speciale de la ei am aflat nenumărate informații utile despre tribul Padaung cel mai longeviv din Myanmar care se găsește în zona lacului Inle.

Sunt mai multe legende care se învârt în jurul acestui trib.

Portretul unei femei din tribul Padaung făcută in 1956
Portretul unei femei din tribul Padaung – 1956

Prima dintre ele este că acum mulți ani în urmă, liderul tribului a avut un vis că într-o miercuri când fiica lui se năștea un tigru a atacat locuitorii din sat rupându-le gâtul la toți.

Iar ca o măsură de precauție liderul tribului a ordonat ca toate femeile care sunt născute miercuri să poarte aceste inele la gât astfel încât să fie protejate de un atac al tigrului.

De asemenea credea că aceste inele au puteri supranaturale și în felul acesta protejează comunitatea de eventuale atacuri ale tigrilor.

O altă legendă spune că aceste femei aleg să poarte aceste inele deoarece vor să devină mai urâte și în felul acesta sunt protejate de o eventuală răpire a traficanților de carne vie.

O altă legendă spune, cu cât o femeie din tribul Padaung are gâtul mai lung cu atât este considerată mai elegantă și are mai mulți pretendenți.

La vârsta de 5 ani, fetele primesc primul inel. Apoi o dată cu înaintarea în vârstă li se adaugă și alte inele, în felul acesta pot ajunge să aibă până la 35 de inele și un gât foarte lung.

Nu își scot nicioadată aceste inele ci devin o parte din ele.

Doar cu o singură excepție își pot scoate inele din jurul gâtului, atunci când și-au înșelat soțul și se consideră o pedeapsă pentru ceea ce au făcut.

După cum vezi nenumărate legende se învârt în jurul acestui trib și tare mi-ar face plăcere să le cunosc pe femeile cu gât de girafă.

Mă bucur că undeva în lume încă se mai pătrează atât de bine conservate aceste tradiții iar acum ne sunt accesibile și nouă.

Îmi place să cred că atunci când alegi să călătorești în cât mai multe vacanțe speciale cu atât descoperi mai multe lucruri despre tine, despre sufletul tău și despre personalitatea ta.

Vacante speciale

Alege să mergi în destinații cât mai îndepărtate pentru că doar așa vei reuși să te cunoști pe tine însuți și doar așa vei ajunge să descoperi cele mai îndepărtate civilizații.

Asta te va ajuta enorm să îți dai seama de câte lucruri ești în stare și de câte calități noi tocmai ai descoperit la tine.

Articol scris pentru SuperBlog 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *